Έσωσα έναν άνθρωπο σήμερα

Όπως προχωρούσε στον διάδρομο κοιτώντας μέσα στα κλουβιά με λαχτάρα, οι ματιές μας συναντήθηκαν. Αισθάνθηκα αμέσως ότι είχε ανάγκη και ήξερα ότι έπρεπε να την βοηθήσω.

Της κούνησα την ουρά μου, ήρεμα, για να μην την τρομάξω κι όπως σταμάτησε μπροστά στο κλουβί μου, με το σώμα μου της έκρυψα ένα μικρό ατύχημα που είχα εκεί πίσω. Δεν ήθελα να δει ότι δεν βγήκα βόλτα σήμερα. Οι φύλακες του καταφυγίου καμιά φορά, έχουν τόσο πολλή δουλειά και δεν ήθελα να σκεφθεί άσκημα γι αυτούς.

Όπως διάβαζε την καρτέλα στην πόρτα του κλουβιού μου, είχα την ελπίδα ότι δεν θα λυπόταν για το παρελθόν μου. Για μένα, μόνο το μέλλον και το να προσφέρω κάτι ξεχωριστό στην ζωή κάποιου έχουν σημασία.

Γονάτισε και μου έστειλε φιλάκια στον αέρα.  Εγώ κόλλησα τον ώμο μου και το κεφάλι μου στα κάγκελα προσπαθώντας να την παρηγορήσω. Τρυφερά δάχτυλα μου χάϊδεψαν τον λαιμό, αποζητούσε την συντροφιά με λαχτάρα. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της και σήκωσα το μπροστινό μου πόδι να την διαβεβαιώσω ότι όλα θα πήγαιναν καλά.

Σύντομα άνοιξε η πόρτα του κλουβιού μου και το χαμόγελό της έγινε τόσο λαμπερό που πήδηξα στο λεπτό στην αγκαλιά της. Της υπόσχομαι ότι θα την προστατεύω. Της υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό της. Της υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να βλέπω το λαμπερό της χαμόγελο και το φως στα μάτια της.  Ήμουν τόσο τυχερός που βάδισε σήμερα στον διάδρομο. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ακόμα, εκεί έξω, που δεν έχουν βαδίσει στους διαδρόμους. Τόσοι πολλοί που δεν έχουν σωθεί... Τουλάχιστον εγώ μπόρεσα να σώσω έναν.

Σήμερα έσωσα έναν άνθρωπο.

Janine Allen

Μετάφραση ΚΑΖ

 

Την ιστορία, σας την χαρίζει η Μιμόζα

Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.  Γύρισε κι είδε ένα μικρό αγόρι. "Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι. Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε. "Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα." Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έτεινε στον αγρότη και ρώτησε "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να δω τα κουταβάκια;" Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες. Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία. Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται  προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια. Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει. "Αυτό θέλω" είπε το αγόρι. "Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης.  "Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια". Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι. "Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι, "ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον  καταλαβαίνει". Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού. "Πόσο κάνει;" ρώτησε ο μικρός. "Τίποτα δεν κάνει" είπε ο αγρότης, "δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται η αγάπη".

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που χρειάζονται κάποιον να τους καταλαβαίνει...

Με αγάπη                            Μιμόζα

 

 

 

 

Κάντε εδώ κλικ, δείτε, σκεφτείτε και δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!
Αυτές είναι οι ψυχές που περιμένουν την έμπρακτη αγάπη σας.  Σε αντάλλαγμα θα σας χαρίσουν για όλη τους τη ζωή, μια καρδούλα που θα χτυπά μόνο για σας. Για πληροφορίες: info@kazshelter.org 
 

Ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται  να υιοθετήσουν κάποιο από τα ζωάκια του ΚΑΖ, ότι τηλεφωνήματα με απόκρυψη δεν απαντώνται.  

 
   
 Η Pedigree που ενδιαφέρεται!  Ενδιαφέρεται για τα ζώα, ενδιαφέρεται να βρουν όλα τα αδεσποτάκια ένα σπίτι και βοηθά όποιον κάνει το μεγάλο βήμα να βάλει ένα σκύλο στη ζωή του προσφέροντας τις τροφές των πρώτων 6 μηνών.  Πληροφορίες πού και πως στα δύο λινκ.    Υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι

Πώς και από πού θα υιοθετήσετε ένα αδεσποτάκι

   
   
   
Παλιά μου τέχνη κόσκινο... Αυτά τα δύο αδέλφια εγκαταλείφθηκαν μέσα σε μία κλούβα έξω από το καταφύγιο. Ξέρουμε ποιός τα εγκατέλειψε. Τον πρόδωσαν η συρμάτινη κλούβα και τα κλουβιά μεταφοράς που ήταν μέσα μια άλλη σκυλίτσα. Σε παρόμοιο κλουβί, με σπασμένη γωνία και ενισχυμένη με λαμαρίνα, είχαν εγκαταλείψει πριν μερικές μέρες κι άλλα τρία μεγαλωμένα κουτάβια και ξέρουμε ποιός είχε τέτοια κλουβιά. Θα μπορούσαμε να δώσουμε τα ζώα...

... πίσω, δεν κάναμε όμως καμία κίνηση γιατί φαίνεται ότι είναι υπό διάλυση και ξεφορτώνονται τα ζώα τους, φορτώνοντάς τα σε πλάτες άλλων. Και οι μόνοι που δεν φτάινε για τις πρέξεις των ανθρώπων είναι τα ζώα.

Στην φωτο ο κούταβος Royce. Ημερομηνία γέννησης περίπου αρχές του 2012.

Κι αυτή είναι η αδελφή του Royce, η Rolls.

Και τα δύο είναι πανέμορφα ραδινά ζώα, που χρειάζονται μόνο λίγη ανθρώπινη συντροφιά για να κοινωνικοποιηθούν.

Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

Βίντεο Rolls Royce

Ο Daddy Cool, μία περίπτωση που έχει ανάγκη όλους μας. Μωραΐτης ο νεαρός, βρέθηκε στους Γαργαλιάνους χτυπημένος άσκημα από αυτοκίνητο, τρεις μέρες μετά. Για να σωθεί η ζωή του από τη σηψαιμία, έπρεπε να ακρωτηριαστεί... Σημειωτέον και το άλλο του πίσω πόδι έχει μεγάλο πρόβλημα, προσπαθεί όμως ο έρμος να κινηθεί. Φιλοξενείται στο καταφύγιο μέχρι να αναρρώσει και να βρει οικογένεια.Στο βίντεο η ιστορία του.

Η Εύα αξίζει όσο τίποτ' άλλο ένα δικό της σπίτι και μια δικιά της οικογένεια. Η Λαμπραντορίνα μας είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που έχει τραβήξει τα πάνδεινα στους δρόμους. Όταν ήρθε στο καταφύγιο ήταν ένας κινούμενος σκελετός, ένα φοβισμένο πλάσμα, μία τυραννισμένη ψυχή. Η Εύα πάχυνε, στειρώθηκε, εμβολιάστηκε κι απλά πρέπει να παίρνει για την υπόλοιπη ζωή της τα χαπάκια της για να διατηρήσει την καλή της υγεία. Ημερ. γέννησης περίπου αρχές Ιανουαρίου 2011.

 

Εύα, η γλυκιά Λαμπραντορίνα.

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

 

Ο Δημητράκης προσπαθούσε να βρει κάτι να φάει στα σκουπίδια όταν τον είδαμε. Ψώρα και μια μεγάλη δαγκωματιά στη πλάτη. Ημίαιμο τσοπανοσκυλάκι. Ο μικρούλης θεραπεύθηκε και τώρα ζει μαζί με τον Μπόμπυ. Τα δύο φιλαράκια είναι ικανά να γκρεμίσουν το καταφύγιο.

Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

Βίντεο

 

Είναι γλυκιά, είναι ευγενική, είναι ευγνώμων η όμορφη Φαρίνα. Ημερομηνία γέννησης περίπου αρχές 2011. Στειρωμένη και εμβολιασμένη.

Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

Βίντεο με Θωμά και Ρούκελε

 

Φαρίνα. Είναι και κορίτσι με θεωρία. Την παίρνεις αγκαλιά και πιάνεις σκύλο βρε παιδί μου :-)

 

Ρούκελε, το γλυκό πειραχτήρι. Μεσαίου μεγέθους και γεννημένη περίπου αρχές-μέση του 2011. Η καλή φιλιενάδα της Φαρίνας.

Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

 

Ρούκελε και Θωμάς στην ίδια αγέλη.

 

Η Φελίσια με το κόκκινο λουράκι μαζί με την φιλενάδα της Ματίλντα που έχει ήδη υιοθετηθεί. Ημερομηνία γέννησης της Φελίσια, περίπου Άνοιξη του 2011.

Βίντεο Ματίλντα και Φελίσια

Η Φελίσια με το κόκκινο κολάρο είναι ένα πλασματάκι γεμάτο χαρά και ζωή. Όλη την ημέρα τρέχει, δίνει φιλιά, πέφτει σε αγκαλιές και κάνει τη ζωή της Ματίλντας ποδήλατο. Δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να καταλάβει ότι το κοριτσάκι είναι κουφό. Η Φελίσια δεν ακούει απολύτως τίποτα αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να είναι η χαρά της ζωής προσωποποιημένη. Ένα κουφό σκυλί μπορεί κάλιστα να εκπαιδευτεί, απλά μαθαίνει σήματα με τα χέρια. Ημερομηνία γέννησης Νοέμβριος 2011. Στειρωμένη.
 

 

Μάθαμε από το facebook για μία σκυλίτσα που βρέθηκε στα Βασιλικά της Σαλαμίνας με λάμα και βίδες που εξείχαν από το πόδι της (φωτο επάνω) και με πληγές στη πλάτη της (φωτο κάτω).  Τα παιδιά στη Σαλαμίνα κάνουν εξαιρετική δουλειά με ψίχουλα, την σκυλίτσα όμως δεν μπορούσαν να την αναλάβουν.  Αποφασίσαμε να την πάρουμε κι έτσι η Κυρά Βασιλική πήγε κατευθείαν από τη Σαλαμίνα  στον ορθοπεδικό μας.

Παρά την μεγάλη της ηλικία, η Κυρά Βασιλική τα κατάφερε εξαιρετικά με την νάρκωση και το χειρουργείο.  Ας είναι καλά ο ορθοπεδικός μας κ. Καραμήτσος.  

Το ζωάκι ήταν μία περίπτωση στο ένα εκατομμύριο.  Το χειρουργείο, που της βάλανε την πλάκα με τις βίδες, είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια και η πλάκα δεν είχε αφαιρεθεί.  Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μισή πλάκα είχε πεταχτεί έξω και και στεκόταν στον αέρα κι η άλλη μισή είχε καλυφθεί από οστό, το οποίο έπρεπε να "σκιστεί" για να φανούν οι βίδες, να ξεβιδωθούν κι έτσι να αφαιρεθεί όλη η μεταλλική πλάκα.  Το ποδαράκι της Κυρά Βασιλικής έχει τώρα μία μικρή τομή, θα παίρνει τα αντιβιοτικά της για 2 εβδομάδες και θα γίνει πάλι καινούρια.  

Εκτός από το πόδι της, η πλάτη της ήταν γεμάτη από δαγκωνιές άλλων σκύλων.  Πού να μπορέσει να αμυνθεί αυτό το πλασματάκι!

 

Η Κυρά Βασιλική έχει περάσει την πρώτη της νεότητα εδώ κι αρκετό καιρό.  Τα ματάκια της έχουν αρχή καταρράκτη και γι αυτό οι γιατροί μας πιστεύουν πως είναι πάνω από 8 ετών.

Την Δευτέρα θα την κάνουμε μπάνιο και θα την βουρτσίσουμε να φανεί όλη η ομορφιά της :-)

Η σκυλίτσα είναι ένα μικροκαμωμένο μακρύτριχο κοκόνι, ένα πλασματάκι τόσο δα.  Ιδανική για να κρατάει συντροφιά σε ηλικιωμένα άτομα, μιας κι έχει περάσει την ηλικία των πολλών τρεχαλητών.  Η ανάγκη της για καθημερινή ήρεμη βόλτα θα είναι και μια ευκαιρία για να κάνει, όποιος την πάρει, λίγη άσκηση.

Αν πάλι δεν βρεθεί κανείς να την υιοθετήσει, μία εικονική υιοθεσία θα μας βοηθήσει να πληρώσουμε το χειρουργείο της και τα έξοδά της.

Πληρ:  6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

10.10.2010

 

 

 

 

Τα πάχη της τα κάλλη της ή η Αφροδίτη του Βίλλεντορφ :-)  Η Κυρά Βασιλική πήγε στο κομμωτήριο για λούσιμο και κόψιμο μαλλιών και φάνηκε όλη η τροφαντή σιλουέτα της και το τσαχπίνικο μουτράκι της.  Με τα κουρεμένα μαλλάκια θα κλείσουν τώρα γρηγορότερα οι πληγές από τις δαγκωματιές στη ράχη και τον σβέρκο της.  1.11.2010

Ο Αργύρης ζούσε με τ' αδέλφια του στον ίδιο σκουπιδότοπο της Αντέλ.  Τα αδέλφια του δεν υπάρχουν πια και τον Αργύρη τον πιάσαμε μόνο επειδή έπεσε κάτω και δεν μπορούσε να περπατήσει πια.  Τα τσιμπούρια κρεμόντουσαν σαν τσαμπιά από πάνω του και είχε Ερλιχίοση στα ύψη.  Τώρα ο μικρούλης είναι σε θεραπεία κι ελπίζει κι αυτός σε μια καταδικιά του οικογένεια. Γεννήθηκε περίπου αρχές Απριλίου.  Πληρ:  6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

Ο Γιάννης, μας ήρθε με σπασμένο πόδι μετά από κάτι διαφορές που είχε μ' ένα αυτοκίνητο.  Χειρουργήθηκε, του μπήκαν οι γνωστές βίδες κι έγινε πάλι καινούργιος.  Ήταν υπόδειγμα τραυματία, υπομονετικός και ευγνώμων. Τώρα πια είναι περίπου 2 ετών, έχει στειρωθεί, είναι εμβολιασμένος και περιμένει να τον διαλέξουν για να αποκτήσει κι αυτός μια οικογένεια. Τηλ. 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

 

 

 

Γιάννης ο χαδιάρης!

 

 

 

 

 

Γιάννης, πορτραίτο.

 

Ο Γιάννης τον Απρίλιο του 2010

 Ο Κώστας είναι ένα αντράκι 2 περίπου ετών που θέλαμε δεν θέλαμε μας κόλλησε.  Τρελαίνεται για χάδια και ξέρει να είναι ευγνώμων σ' αυτούς που τον αγαπάνε. Έχει ένα γαλάζιο μάτι για να μην ματιάζεται κι είναι ακούραστος στο παιχνίδι.  Εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος και στειρωμένος. 

Τηλ 6977 846783 και info@kazshelter.org

 

 

 Ο Κώστας συνάντησε τον Γιάννη σε κάποια από τις βόλτες του, τακιμιάσανε και δημιουργήσανε το Όσεαν 2. Έχουν γίνει ένα αχτύπητο δίδυμο.

 

 

 

 

Κώστας πορτραίτο.

 

Ο Κώστας χαίρεται τον ήλιο και το πράσινο χορτάρι.  Απρίλιος 2010

 

 

 

Κώστας και Γιάννης, τα δύο μπακούρια.

Βίντεο

Βίντεο

 

 

Η Τάρα είναι 3-4 ετών, ημίαιμη Πιτμπουλίνα, στειρωμένη κι εμβολιασμένη και φοβερά χαδιάρα. Μπορεί να ζήσει χωρίς φαΐ αλλά όχι χωρίς χάδια. Είναι ζώο μόνο για μέσα. Δεν τα πάει καλά με θηλυκά.Μόνο για Αθήνα! Τηλ 6978 138493 κα Καιτη

     Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους φίλους του ΚΑΖ που μας στέλνουν οικονομική βοήθεια, να μας στέλνουν με φαξ στο 210 80 12 149 την απόδειξη της Τράπεζας με όνομα και διεύθυνση για να τους αποστέλλεται η απόδειξη της δωρεάς τους.  Είναι κρίμα να μην έχουμε τις διευθύνσεις.  Οι αποδείξεις γράφονται και κόβονται "υπέρ αγνώστου" ενώ θα μπορύσαν να τις έπαιρναν. Ευχαριστώ!

 

Κι εδώ, οι συνταξιούχοι μας.
 

Τις τελευταίες μέρες μας ήρθαν στο καταφύγιο 3 συνταξιούχοι που κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια τον χρόνο που τους έχει απομείνει.

Η πρώτη είναι η μικροκαμωμένη Μίτσι, ημίαιμο Κόρκι Ουαλλίας. Η Μίτσι είναι τυφλή...

Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

Ζούσε στο σπίτι μίας συλλέκτριας μαζί με άλλα 30 σκυλιά, μέχρι που η γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο. Τα ζώα πρέπει να μοιραστούν τώρα σε όσους μπορούν να τα πάρουν για να μην επιστρέψουν στο δρόμο.

Η Μίτσι ζητάει εικονικούς αναδόχους που θα βοηθούν να καλύπτονται οι τροφές της και τα ιατρικά της έξοδα. Η σκυλίτσα πρέπει να παίρνει φάρμακα για όλη την υπόλοιπη ζωή της.

Γίγαντας ο Θωμάς και σαν όλους τους γίγαντες, με μια καρδια βούτυρο. Από κουτάβι μέχρι που έγινε 10 ετών ζούσε σε μια ταράτσα απομονωμένος μέσα σε βουνά ακαθαρσίες, μέχρι που επενέβη το Υγειονομικό κι ό Θωμάς βρέθηκε στο δρόμο. Κατάφερε κι επέζησε με τα ωμά κόκαλα που του πέταγε ο χασάπης της γειτονιάς. Γεννήθηκε περίπου το 2001-2002

Ήρθε στο καταφύγιο την Κυριακή του Θωμά κι από τότε πασχίζει να κερδίσει ό,τι έχασε όλα αυτά τα 10 χρόνια.

Είναι πάντα πρόθυμος για αγκαλιές με όποιον νάναι, με ανθρώπους ή με σκύλους. Κι όταν βλέπεις το γέλιο στο γερασμένο του μούτρο όπως τον χαϊδεύεις, ξέρεις πως έχεις κάνει κάτι σωστά. Μόνο που χρειάστηκε να στειρωθεί για να πάρει ειιτήριο για το ΚΑΖ. Ο Θωμάς στέλνει χαιρετισμούς και μήνυμα ότι θα ηθελε κι έναν εικονικό ανάδοχο εκτός από τις αγκαλιές.

Βίντεο: ΟΘωμάς και τα κορίτσια του

Κι αυτός είναι ο Χρήστος, άλλος ένας παππούς γερασμένος κι άρρωστος. Αυτός μας ήρθε από το λαγονήσι όπου περιέφερε την πείνα του και το γέρικο κορμί του. Ποιός ξέρει ποις τον πέταξε στο δρόμο, αφού του ήταν άχρηστος πια σαν φύλακας. Ο Χρήστος έχει κερδίσει κι αυτός μια θέση στο καταφύγιο. Το ΚΑΖ, σε αντίθεση με άλλους (ονόματα δεν λέμε) τιμά τα σκυλίσια γηρατειά. Βίντεο1

Βίντεο2

Έτσι και σε στριμώξει ο Χρήστος δεν γλυτώνεις. Θα καταβάλεις εντόκως όλα τα χάδια και την αγάπη που του στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αγάπη θέλει κι ένα εικονικό ανάδοχο να μην μας έχει και υποχρέωση. Πληρ: 6977 846783 - 6989 772960  και info@kazshelter.org

 

 Η Ασπρούλα ή κατσίκι ή πρωταθλήτρια σε άλμα εις ύψος.  Μπήκε στο καταφύγιο πριν 5 χρόνια (το 2007) γιατί, λέει, δάγκωνε και ξέμεινε.  Πώς να πετάξεις πάλι ένα σκυλί στο δρόμο που χρειάζεται καθημερινή φαρμακευτική αγωγή και δεν έχει δείξει τα δόντια του σε κανέναν μέχρι τώρα;;  'Aκου, λέει, δάγκωνε.

Η Ασπρούλα είναι η αδιαφιλονίκητη αρχηγός της αγέλης του Μήτσου και την αρχηγία την πήρε τελείως αναίμακτα.  Απλά ακούμπησε το σαγόνι της στο σβέρκο των σκύλων της αγέλης κι αυτό ήταν.  

Πηδάει σαν το κατσίκι πάνω από τη γκαραζόπορτα, βίντεο με το άλμα εις ύψος βγαίνει έξω, κάνει τις βόλτες της, συνοδεύει τα αυτοκίνητά μας μέχρι τα φανάρια και προϋπαντεί τους επισκέπτες.  Περίεργη, κοινωνική,  λιχούδα και χαδιάρα.  Περιμένει μία εικονική υιοθεσία για να μπορεί, λέει,  να πληρώνει το νοίκι της.

Βίντεο

 

Ασπρούλα.  Είναι γλυκιά, είναι χαδιάρα και είναι και τρελιάρα.   Βίντεο

28.12.2011

Ήταν 5 κι είχαν έρθει στο Καταφύγιο τον Μάϊο του 2009 όταν ήταν ακόμα μικρά κουταβάκια.  Ο Μπάϋρον λίγο μετά δεν τα κατάφερε κι "έφυγε".  Σε λίγο υιοθετήθηκε ο Οράτιος που ήταν ένα πλασματάκι φτιαγμένο για αγκαλιές και φιλιά.  Κι έμειναν τα τρία που είναι τραγικά φοβικά και δεν δέχονται ούτε μπισκότο να πάρουν.  Κανείς βέβαια δεν σκέφτηκε να τα υιοθετήσει όσο ήταν μικρά ακόμα κι είχαν περιθώριο να αλλάξουν μέχρι ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Γεννήθηκαν τον Μάρτιο του 2009.
 

 

Μπορεί να είναι φοβικά αλλά είναι και κουτσομπόλικα.  Αριστερά η Έμμα και δεξιά ο Νέλσων.

 

 

 

Αριστερά η Ανναμπέλα και δεξιά η Έμμα, τα κοντοπόδαρα κοριτσάκια.  Στειρώθηκαν και τα τρία αυτές τις ημέρες  και θα συνεχίσουν να ζουν στο καταφύγιο, όσο καταφέρνουμε να το διατηρούμε ανοιχτό και σε λειτουργία.  Μία εικονική υιοθεσία για το καθένα από αυτά θα μας βοηθούσε να τους παρέχουμε ό,τι χρειάζονται.  Πληρ. Τηλ 6977 846783 και info@kazshelter.org

Η Αϊσά μας είναι μία πίκρα.  Όταν ήταν δύο μηνών την βγάλαμε από ένα πηγάδι όπου ή την είχαν πετάξει ή το κουταβάκι σκαρφάλωσε πάνω στο στόμιο του πηγαδιού κι έπεσε μόνο του μέσα (για να μη τρελλαθούμε δηλαδή). Από τότε έγινε κάποιο κλικ στην Αϊσά.  Η παρουσία των ανθρώπων την τρομοκρατεί.  Ούτε εμείς δεν μπορούμε να την πλησιάσουμε, που από τον καιρό που ήταν μωράκι και μπήκε στο καταφύγιο, όχι κακοποίηση αλλά ούτε που την έχουμε ποτέ μαλλώσει.  Η Αϊσά είναι πια 2,5 χρόνων και εντελώς ανίκανη να φροντίσει τον εαυτό της έξω. Και βέβαια, ποιός θα υιοθετήσει ένα μαύρο τρελλαμένο από τρόμο ζώο!

 Η Γιούλα είναι μια μανούλα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους με τα τρία της μωρά, τον Αντρέα, την Μελίνα και την Λάουρα.  Τα μωρά της υιοθετήθηκαν κι ήρθε η σειρά της Γιούλας.  Στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και σας περιμένει.  Είναι ένα εκπληκτικό πλάσμα η Γιούλα.  Χαδιάρα, παιχνιδιάρα, πάντα χαμογελαστή κι ευκίνητη στο παιχνίδι σαν κουταβάκι.  Είναι όμως ένα πολύ φοβισμένο ζώο. Εμπιστεύεται μόνο τους ανθρώπους του καταφυγίου. Κάποτε είχε υιοθετηθεί, την επόμενη όμως μέρα επέστρεψε στο καταφύγιο. Η οικογένειά της δεν είχε την υπομονή να την μάθει. Η Γιούλα είχε κολλήσει στο δρόμο με τη κοιλιά και δεν τολμούσε να κάνει ούτε ένα βήμα. Στο καταφύγιο έχει βρει την ησυχία της και περνάει την ημέρα της με την φιλενάδα της την Μαρίκα. Μόλις όμως ακουστεί κάποιος πυροβολισμός από τους κυνηγούς γύρω από το καταφύγιο, η Γιούλα παίρνει χρυσό μετάλλειο στο άλμα εις ύψος. Πηδάει τα κάγκελα και τρέχει να μπει στο δωμάτιό της, που γι αυτό το λόγο έχει την πόρτα του πάντα ανοιχτή.

 

Γιούλα και Προκόπης. Η Γιουλα το έχει πιάσει το νόημα. "Έτσι πρέπει να τους πατάς. Από χάμω ως χάμω" :-)

 

Η Βιόλα μας είναι ένα πλασματάκι μικροκαμωμένο, γλυκό και χαδιάρικο αλλά δεν μπορεί πια να βγει στους δρόμους.  Πρέπει να παίρνει κάθε μέρα το φάρμακό της, το Τ4 για τον θυρεοειδή της.  Γι αυτό το λόγο έχει και δερματικά προβλήματα.  Αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το στέκεται όρθια στα πίσω ποδαράκια της και να παρακαλάει με τα χεράκια της, είτε για μπισκοτάκι είτε για μία εικονική υιοθεσία. 15.3.09

 

 

 

Βιόλα

   

Η Βιόλα έκανε σήμερα μπάνιο και γέμισε η γούρνα με την γνωστή ντοματόσουπα, από το κοκκινόχωμα του καταφυγίου.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες αφιερωμένες εξαιρετικά στους ανάδοχούς της. 9.9.09

 

 

 

Η Βιόλα παραμονή Πρωτοχρονιάς με την τριανταφυλλιά που έχει τρελαθεί κι είναι ολάνθιστη!

 

Σαν να λέει εδώ η Βιόλα: "Αει σιχτίρι παλιόπαιδα κουτάβια, δεν μ' αφήνετα στιγμή σε ησυχία".  Εν τω μεταξύ στο κήπο γινόταν πράγματι ο χαμός με την πιτσιρικαρία.

9.10.2010

 

Το Μαρικάκι είναι στο καταφύγιο τα τελευταία 6 χρόνια.  Είναι μια μεγαλοκοπέλα που θεωρεί το καταφύγιο σπίτι της και είναι η υπαρχηγός της  μπροστινής αυλής. Την αρχηγία την έχει αφήσει στην Ασπρούλα.  Ζει μαζί με τον Μητσάρα, την Γιούλα και την Ασπρούλα, όποτε η τελευταία δεν πηδάει πάνω από την γκαραζόπορτα για να κάνει τις βόλτες της.

Η Μαρίκα δεν θα μπορέσει να βγει ποτέ στο δρόμο γι αυτό και ζητάει μία εικονική υιοθεσία.  Στέλνει μήνυμα ότι της αρέσουν όλα τα είδη μπισκότων φτάνει να μην την αγγίξει κανείς.

 

  Ο Τόνυ είναι στο καταφύγιο περίπου 4 χρόνια.  Το 2008 είχε χειρουργηθεί για να αφαιρεθούν τα σκάγια από το γόνατό του.  Ακολούθησε και δεύτερη εγχείρηση για να μπορέσει να ισιώσει το πόδι του και να το χρησιμοποιεί, η οποία όμως δεν πέτυχε.  Ο Τόνυ είναι φοβικό ζώο κι ενώ χαίρεται όταν μας βλέπει και περιμένει τα μπισκοτάκια του, δεν μας αφήνει να τον χαϊδέψουμε.  Μπορεί να μην έχει ανθρώπινες φιλίες, έχει όμως πολλούς τετράποδους φίλους να του κρατάνε συντροφιά, τα δύο αγόρια Στέφαν και Τομπίας και τις αδελφές Βίλμα και Βίβιαν.

 

 

'Aντε βρε μυρμηγκάκι! Αν σε πιάσω θα σε κάνω πασσατέμπο.

 

 

 

 

 

 

Παρακαλώ, το δεξί μου προφίλ, το καλό!

Με αγάπη

Τόνυ

23.10.2010

 

 

Ο Σιρόκο, γεννημένος τον Ιούνιο 2009, είναι αδελφός του 'Aκουιλο και του  Αίολου.  Όσο τα άλλα δύο αδέλφια είναι ακοινώτητα, ο Σιρόκο είναι η χαρά της ζωής προσωποποιημένη.  Παιχνιδιάρης, χαδιάρης κι όποιος αντέξει.  Δεν είναι καθόλου φοβικός, η μοίρα όμως τον έκανε μαύρο και ημίαιμο Πιτμπουλάκι κι αυτό φτάνει για να μην τον θέλει κανείς.  Η μόνη του ελπίδα είναι να βρει έναν εικονικό ανάδοχο.

Πληρ. 6977 846783 και  info@kazshelter.org 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

   

  
  

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

  

 


 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 
  

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
  
 

 

 
 

  

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

  

 
 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

  

 

  
\  

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

\